SPAIN 3RD DAY(1) / スペイン4日目(前)

About first half of 4th day in Spain. It's quite a while ago so I am now tending to forget the vivid memory. Try to squeeze my memory from my brain. 9 O'clock in the morning, we went to nearest market to have breakfast. We tried to eat sea food this time. Sitting down at the bar looking at the fish. What was not good was that everything was of course written in hand written spanish so quite difficult to read. What we could do was to pick favorite fish and shells as much as we want. In the end, we ordered far too much in terms of money. But we didn't regret it at all because it was veery tasty. All the plates were fried on the huge steel pan in front of the bar, and their basic seasonings were olive oil, garlic, and salt but all of them taste different and never be tired of greasiness. We paid as much as we paid last night. But fine… Divided by 6 isn't so bad. Anyway, Gaudi, this afternoon, Guelle Park, and La Sagrada Familia.

スペイン4日目の前半について。しばらく前の事になりつつあるのであまり明確に覚えていないが4日目で最後なので頭から絞り出す様な感じで。朝9時頃に近くのマーケットに赴き、昨日いったバールの向かい側に位置する魚介類系の料理をメインに出すバールに座る。メニューが手書きでスペイン語なので勿論読めないので、カウンターに並んだ新鮮な魚介類を指差して頼む。カウンターのおやじは「これはしめた稼ぎ時だ」と思ったのか、「これはどうだ、あれはどうだ」と珍しそうな貝や魚、更には奇妙なキノコをシメシメと出すもんだから、これは食べなければと調子にのってあれもこれもオッケイだといった。案の定、後で破格の請求書がやってくるのだった。しかし、これは皆後悔しなかった。今朝から石田君という新メンバーが加わり、バールに6名横並び。これでもかというくらい旨そうな魚や貝が並ぶ。どの料理も目の前のドデカい鉄板で焼いたオリーブオイルとガーリックがベースのシンプルな味付けだが、ちっとも飽きなかった。脂っこいがしつこくもなかった。朝から夕食並みの代金を払って朝食完了。6人で割ると考えたらそれほど怖くない。午後は今日もガウディを廻るつもり。グエル公園とサクラダ・ファミリア。