Secret treasure knife|秘宝のナイフ

Last week, I received a parcel from Japan which contained a secret treasure for me. It was a small KYOCERA ceramic knife which is famous for "rustless, bacteria elimination, and cut well". I was using Sainsbury's shit knife for nearly 2 years, but i will say good bye right now. I don't want to use it anymore. But I want to thank you.Today, when i started to cut onion with my new knife for dinner, I was shocked by sharpness of the knife. Another thing is that why i was, in a way, ripping down onion for such a long long time. It's super primitive technique.

親に送ってもらった荷物の中に、ある秘宝を入れてもらった。京セラのセラミックナイフ。刃渡り10センチ程の小さなナイフである。「さびない、除菌漂白OK,切れ味長持ち」が売りのナイスな包丁である。セインズベリーのなまくら包丁はもう使わない、、、使いたくない。もうすでに2年近くもお世話になっているナイフである。今日で引退していただこうと思います。でもありがとう、とは言いたい。それに捨てない。今日、夕飯にタマネギにセラミックナイフを入刀した瞬間、あまりに物体を切っている感覚が無くて驚いた。というか今までどうしてあんなに力を込めてごりごり切っていたのか。切る、というか原始的にちぎっていた。セラミックナイフ様々である。タマネギが力を入れずして切れる事に満足した夕飯であった。


http://www.kyocera.co.jp/prdct/fc_consumer/kitchen/k_color.htmlより

にほんブログ村 デザインブログ 建築デザインへ
ONE CLICK PLEASE♪ /クリックお願い致します!